Brittiska bolag med kvinnor i ledningen i snitt 10 gånger mer lönsamma

Hej från landstället i Dalsland! Idag glittrar sjön i solens sken och fåren som går i hagen bredvid bräker. Jag äter hallon, nakenbadar från bryggan, lyssnar på sommarprat och tar lite paus från solen genom att sitta lite framför datorn skriva. Igår publicerade jag ett inlägg på Instagram som jag tänkte att jag skulle resoneraContinue reading “Brittiska bolag med kvinnor i ledningen i snitt 10 gånger mer lönsamma”

TANKAR INFÖR FÖRLOSSNING

Som blivande förstagångsförälder upplever jag att det är så himla svårt att föreställa sig vad tusan det är man egentligen står inför. Jag kan rent logiskt förstå att det bara är 14 veckor kvar, sedan kommer ju vår son. MEN JAG KAN ÄNDÅ INTE FÖRSTÅ ATT DET BARA ÄR 14 VECKOR KVAR. Och sedan förändrasContinue reading “TANKAR INFÖR FÖRLOSSNING”

The male gaze, det manliga perspektivet

Filmteoretikern Laura Mulvey myntade termen ”the male gaze” på 70-talet. Hon menade att all film skapades utifrån den heterosexuella mannens perspektiv. Kvinnor som syntes i film porträtterades alltså utifrån hur män såg på dem eller förhöll sig till dem. De fick alltid vara potentiella kärleksintressen, mammor, lärarinnor, hushållerskor. En film utgick aldrig från en kvinnasContinue reading “The male gaze, det manliga perspektivet”

TW viktuppgång graviditet

Att vara gravid är.. Ja, hur är det egentligen?! Det är väl just det att det är olika för alla. Vi har försökt bli gravida sedan i juli förra året och de första månaderna av graviditeten mådde jag i ärlighetens namn inte jättebra. Såklart blev jag otroligt glad (och ganska lättad) över att bli gravid,Continue reading “TW viktuppgång graviditet”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

AMANDA ÅLENIUS

Digital strateg, opinionsbildare, skribent, föreläsare. Syns i media då och då.

Subscribe to My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.